lazerle-iz-tedavisi

Lazerle İz Tedavisi



Ameliyat, dikiş, faça, sivilce, suçiçeği, yanık gibi cilde zarar veren pek çok neden ile ciltte iz kalır. Cildimizin üst tabakası kendini yenileyebilir yüzeysel hasarlar iz bırakmaz. Cildimizin dermiş dediğimiz alt tabakasında oluşan hasarlar kalıcı iz bırakır.  Özellikle cildi kesilmesi iz kalmasına neden olur. Bu izleri tam olarak yok etmek mümkün değildir ama lazer tedavileri ile izleri azaltabiliyoruz.

Şimdi iz tedavisinde neler uyguluyoruz anlatmak istiyorum.

Fraksiyonel Radyofrekans tedavisi ile yara izi tedavisi

Fraksiyonel Radyofrekans tedavisinde, cildinize çok sayıda ince iğne batar ve iğnelerin ucundan cilde radyofrekans enerjisi verilir. Radrofrekans enerjisi cildin altını ısıtır. Kolajen üretimini artırır, bu şekilde cildin yenilenmesini, kendisini onarmasını sağlar. Cildin kendini yenilemesi, yara izi daha az görünür hale getirir. Fraksiyonel Radyofrekans ile iz tedavisi tüm izlerde güvenle kullanılır. Her seansta yara izi bir miktar azalır, seans sayısını arttıkça daha iyi sonuçlar alınır.  Fraksiyonel Radyofrekans tedavisi ile yara izindeki renk farkı azalır, izdeki çöküklük azalır ve iz cilde daha uyumlu hale gelir.

Thulium lazer ile yara izi tedavisi

Thulium lazer özellikle koyu renkli izlerde çok etkilidir. Yaraların iyileşme döneminde güneşe çıkmak, yaraların üzerine sarı kantaron yağı sürmek, akne izleri gibi nedenlerle izler koyu renkli olabilir. Thulium lazer tedavisi ile hem bu ton farkı giderilir hem de cildin kalitesi artar.  Yara izi tedavisinde en iyi sonuçlar kombine tedavilerle alınır. Yani hem thulium lazerle renk eşitliğiniz sağlaması, hem fraksiyonel radyofrekans tedavisi ile kolajenin artırılması hem de mezoterapi tedavilerini birlikte uygulamak sonuçların daha iyi olmasını sağlar.

Mezoterapi ile iz tedavisi

Mezoterapi tedavisi ile izlerin içine cildi onaracak ilaçlar veriyoruz. Bu şekilde cildin yenilenmesi, izin azalmasını sağlıyoruz. Enjekte ettiğimiz mezoterapi ilaçlarının içinde hyalüronik asit, cilde yenileyen vitamin, mineral ve peptitler bulunur. Bu şekilde cilt altı onarılır, kollajen artar. İzler azalır. Özellikle çukur şeklindeki yara izlerinin azaltılmasında hyalüronik asit içeren mezoterapiler kullanılır.  Çukur izler cilt seviyesine yükseltilir.

Yağ enjeksiyonu tedavisi ile iz tedavisi

Yağ enjeksiyonunda karın bölgesinden alınan yağ dokusu iyileştirmek istenen yara izine enjekte edilir. Yağ dokusu çökük ilerin doldurulmasını sağlar. Bunun yanında yağ enjeksiyon tedavisinin en büyük avantajı yağ dokusu SVF içerir. İz içine yağ enjekte ettiğimizde çok sayıda SVF enjekte etmiş oluyoruz. Bu SVFler verildikleri yerde hangi hücreye ihtiyaç varsa o hücreye dönüşür. SVFler, izlerin azaltılmasında çok başarılıdır. Özellikle büyük yanık izlerinin tedavisinde yağ enjeksiyonu, boşlukları doldurur, izin sert dokusunu yumuşatır, cilde daha uyumlu hale getirir.

Lazerle iz tedavisi ne kadar sürer?

Lazerle iz tedavisi en az 4-6 seans yapılmalıdır. Çünkü her seansta bir miktar düzelme olacaktır seans sayısını artırmak bu iyilik halinin üst üste birikerek toplam sonucun daha iyi olmasını sağlar.  Ne kadar çok seans yapılırsa sonuçlar o kadar iyi olur. Bunu yanı sıra ne yaparsak yapalım kesi izlerinin tamamen yok olması mümkün değildir.

Ameliyat izleri lazerle geçer mi?

Ameliyat izleri lazerle veya başka bir tedavi ile tam geçmez ancak azalır. Ameliyatlarda cilt tam kat kesilir. Bu şekilde oluşmuş bir hasar kalıcı olur tam geçmez. Ama lazer ile ameliyat izleri azaltılabilir.

Yara izi kalmaması için ne yapmalı?

Herhangi bir yaralanmada veya keşide yara izi kalmaması için öncelikle yaraya iyi bakılmalıdır. Enfeksiyon, yara kabuğunun koparılması iz kalma ihtimalini artırır. Bu nedenle doktorunuza danışı. Enfeksiyon olmaması için antibiyotikli krem kullanın. Doktorunuz gerekiyorsa antibiyotiği hap olarak da verebilir.

Yara güneş gören bir yerde ize tamamen iyileşene kadar güneşten koruyun.

Özellikle kesi ve dikiş izlerinde yara kapanır kapanmaz iz kremleri kullanın. Silikon içerikli iz kremleri kullanma, daha az iz kalmasına yardım eder.

Kantaron yağı dikiş izlerine iyi gelir mi?

Kantaron yağı, sürüp güneşe çıkarsanız cilt renginde koyulaşmaya neden olabilir. Kantaron yağı kullanmanızı tavsiye etmeyiz.

Dikiş izlerinin az kalması için, dikişler alındıktan sonra iz giderici kremler kullanabilirsiniz.  En uygun tedavi, doktorunuz tarafından size uygun ilaçların yazılmasıdır.

Çukur yara izi nasıl geçer?

Çukur yara izleri tam olarak geçmez. Bunun yanında çukurlar hyalüronik asit içeren ilaçlarla doldurulabilir. Bu şekilde çukur azalır cilde yaklaşır. Çok daha az görünür.

Yara izi lazerle geçer mi?

Yaya izleri lazerle tam olarak geçmez. Lazerler kolajeni uyarır, cildi kendini onarmasını sağla. Bu şekilde yara izleri çok azalır. Daha az görünür hale gelir ama tam olarak geçmez.

Yara izi son halini ne zaman alır?

 Vücudumuz 6 ay boyunca kendini onarmaya devam eder. 6 ay sonra kalan iz artık kalıcıdır.

Yara izine dolgu yapılır mı?

 Evet, yara izlerine dolgu yapılır özellikler çilden dada çökük yara izlerini dolgu ile doldurmak çok iyi olur. Çukur yara izleri cilt yüzeyine yaklaşır daha doğal görünür.



Dermatolog Doktora Soru Sor

botoks-randevu
Ücretsiz Randevu ve Danışmanlık
Sizi Arayalım