Lazerle Ben Alımı



Hangi benler lazerle alınır?

Yüzdeki ve vücuttaki, iyi huylu benler lazerle güvenle alınır. Ancak iyi huylu benler lazerle alınabilir. Bu nedenle önce dermatoloji uzmanı tarafından ben iyi huylumu kötü huylu mu bakılması gerekir. Bunun için mutlaka bir dermatoloji uzmanı tarafından ben muayene edilmeli. Dermatoskop adlı özel bir cihazla bakılmalıdır. Ben iyi huylu ise lazerle hemen alınabilir. Herhangi bir şüphe olduğunda lazerle alınmaz. Kötü huylu olma şüphesi olan benlerde mutlaka patalojik inceleme yapılmalıdır.

 

Lazer ile alınan ben tekrar çıkar mı?

Lazerle alınan ben tam olarak alınmışsa tekrar çıkmaz. Eğer tam alınmamışsa, kalan olmuşsa o zaman aynı yerden tekrar edebilir. O zaman tekrar lazerle almak gerekir.

 

Lazer ile ben aldırma zararlı mı?

Ben, iyi huyluysa lazerle ben almak zararlı değildir. Ben kötü huyluysa lazerle ben almak zararlıdır. Çünkü lazerle alındığında ben ısı etkisi ile yok olur. Patolojiye gidecek bir materyal kalmaz, tanı koymak gecikir. Bu nedenle lazerle ben alma işlemini mutlaka dermatolog doktora muayenesinden sonra yapılmalıdır. Lazerle alınacak benin iyi huylu olduğuna emin olunmalıdır.

 

Lazerle ben aldırdıktan sonra ne kadar sürede iyileşir?

Lazerle ben alındığında ilk iki hafta kabuk olur. İki haftadan sonra kabuk geçer, önce alınan yerde hafif bir çukur ve çitle renk farklılığı oluşur. Eğer ben küçükse, uygun alındıysa 2 ay içinde iz bırakmadan iyileşir. Ben çok büyükse iz kalabilir. Ben almadan önce dermatoloji uzmanı iz kalıp kalmayacağını size söyleyebilir.

 

Hangi tür benler lazerle alınır?

Ancak iyi huylu benler lazerle alınır. Kötü huylu benler lazerle alınmaz. Bu nedenle önce dermatolog doktor dermatoskop denen özel cihazlarla beni muayene eder. Ben iyi huylu ize lazerle alınabilir. Benin kötü huylu olduğunu düşündürecek herhangi bir bulgu varsa ben lazerle alınmaz cerrahi olarak alınır. Ve patolojik inceleme yapılır.

 

Hangi benler tehlikesizdir?

Bir benin tehlikeli olup olmadığı ancak dermatolog doktor tarafından muayene edilerek karar verilir.

Özellikle bende kanama, ani büyüme, şekil ve renk değişikliği varsa zaman kaybetmeden bir dermatoloğa başvurun.

 

Lazerle ben aldırma acıtır mı?

Lazerle ben aldırmak kolay bir işlemdir öncesinde uyuşturduğumuz için canınız acımaz. Lazerle ben alma işlemi çok hızlıdır, bir kaç dakika sürer.

 

En tehlikeli ben hangisi?

Maling melenom adlı kanser çok tehlikelidir. Çok çabuk yayılır. Bu nedenle vücudumuzdaki benlerin kötü huylu olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Mutlaka bir dermatolog doktora gidip muayene olun.

 

Lazerle ben alınınca iz kalır mı?

Ben büyükse ve verin yerleşimli ise lazerle ben alındıktan sonra iz kalır. Küçük ve yüzeysel benlerde iz kalmaz.  İz kalırsa çilden hafif çukur ve açık renk sivilce izi gibi bir iz kalır. Kalan izin boyutu benin boyutu kadar olur.

 

Ben çıkmasına nasıl engel oluruz?

Benler genetiktir, yani ailenizde benler varsa da sizde de olur. Benlerin çıkmasına engel olmazsınız. Güneşe çıkmak ben oluşumunu çok artırır. Çok iyi güneşten korunursanız, ben oluşumunu azaltabilirsiniz.


    Halk arasında ismi ben, tıbbi ismi nevüs olan oluşumlar iyi huylu cilt kabarıklıklarıdır. Deri renginden, siyah-kahverengine kadar değişik tonlarda olabilir. Cilt hizasında veya ciltten kabarık olabilirler. Deriye renk veren hücrelerin çoğalarak bir araya toplanması ile oluşur.

    Benlerin tıbbi ismi ile nevüslerin oluşma nedeni genetiktir. Yani ailevi özellikler nedeniyle bazı insanlar ben oluşturmaya yatkındır. Çok güneşe maruz kalmak ve gebelik gibi hormonal nedenler ben oluşumunu artırır. Ergenlikte ve gebelikte benlerin artması hormon etkisini göstermektedir.

    Tıbbi ismi intradermal nevüs denen benler iyi huyludur tehlikeli değildir. Fakat halk arasında tüm cilt oluşumlarına ben denilmektedir. Melanom denen çok kötü huylu cilt kanserlerine de halk arasında ben denilmektedir. Bu nedenle benlerin iyi huylumu kötü huylumu olduğunu anlamak için mutlaka bir dermatoloji uzmanı tarafından dermatoskop işe muayene edilmelidir.

    Benleri yok etmeden önce mutlaka iyi huylu olup olamadıklarına emin olmak gereklidir. İyi huylu benler, kesilerek yani cerrahi olarak veya lazerle alınabilir.

    Benin iyi huylu olup olmadığını ancak dermatoloji uzmanı dermatoskop ile muayene ettikten sonra söyleyebilir. Bunun yanında ben ani büyümüşse, renk değişikliği olmuşsa, kanama kabuklanma varsa, üzerinde başka renkler görülürse tehlikeli olabilir. Mutlaka dermatoloji uzman doktoruna gitmelisiniz.

    Nevüslerin muayenesi ve tedavisi dermatolog doktorlar tarafından yapılmaktadır.

    Ben aldırmadan önce mutlaka dermatoloji doktoru tarafından muayene edilip iyi huylu olduğuna karar verilmelidir. İyi huylu benler cerrahi olarak ve lazerle güvenle alınır.

    İyi huylu benler lazerle alındıktan sonra tekrar aynı yerden çıkmaz. Başka yerde benler çıkabilir.

    Zaten yalnızca iyi huylu benler lazerle alınır. İyi huylu benler alındıktan sonra kanser yapmaz.

    Benle oynamak kanser yapmaz ama tahriş edebilir büyümesine neden olabilir. Benleri tahriş etmeyin, kaşımayın, yolmayın, kesmeyin.

    Ben aldırdıktan sonra alınan yerde iz kalması için antibiyotikli krem kullanmanız, güneşten korumamız gereklidir. Ben aldırdıktan sonra 24 saat yıkamayın, makyaj yapmayın.

    Lazerle ben aldırmak kolay bir işlemdir öncesinde uyuşturulur. İşlem birkaç dakika sürer ve tek seansta biter



youtube

Dermatolog Doktora Soru Sor

botoks-randevu
Ücretsiz Randevu ve Danışmanlık
Sizi Arayalım